Just another WordPress.com site

Coromandel

Från Northland körde vi genom Auckland upp mot Coromandel, ett område som ingen av oss än hade varit på men som vi hört på ryktes vägar skuille vara väldigt fint. Vi anlände väldigt sent till en Doc camping, dvs, gratis camping. Det hade regnat hela dagen och Hans och Agneta var lite skeptiska till om de verkligen skulle köra in där på gräset, ifall de skulle fastna med bilen. Vi trodde alla att det nog skulle gå bra så de testade. Men den stora campinsvanen fastnade i leran. Vi tre tjejer började springa och hämta grus för att lägga ut i hjulspåren. När vi kom tillbaka hade en vänlig kvinna kommit ut ur sitt tält och till vår förvåning hade hon en stor Nissan med sig som hon sa att hon kunde bärga campingvanen med. Det gick som smort och hela vanen drogs upp som om den inte vägde någonting. Natten spenderas sedan på en parkering.

Morgonen efter var det äntligen soligt och vi inledde med en liten vandring i närområdet som var riktigt trevlig. Agneta hade varit insatt från början att kolla på Kauri träd, som är jättestora träd som bara finns här på Nya Zealand. Vi körde några mil till och på vägen hittade vi även en hel flock grisar som gick löst på vägen, endast tre veckor gamla, enligt ägaren,

Kauriträden som vi sedan hittade var riktigt stora och det krävdes alla 5 för att nå runt trädstammen med utsträckta armar. Och det var tydligen inte ens i närheten av det allra största trädet som hade funnits där.

Sista dagen i Coromandel hade vi storslagna planer, som även sjukt många andra turister hade. Nämligen att åka till Hot Water Beach. Det är en stor strand där man gräver sin egen grop så kommer det varmt vatten underifrån som inte är nådigt varmt, man bränner sig bokstavligt talat. Vi chillade i några timmar i vår lilla jacuzzi tillsammans med människor från hela världen verkade det som. Vi hade inte insett hur stort det här var riktigt, men det var väldigt trevligt. Vi åkte även förbi Cathedral Cove, en stor ihålig grotta nere vid stranden som var riktigt vacker att beskåda. Det fanns även en naturlig dusch mitt på stranden! Vatten som rann ner längs bergsväggen och bildade en dusch mitt på stranden. Helt underbart ställe! Hade inte vart dåligt att äga den som sin privata strand.
Senare mot kvällen styrde vi vår bil mot Rotorua medan Stinas föräldrar begav sig mot Matamata för att kolla in Hobbiton och Fylke. Våra bilder därifrån försvann ju i rånet så det gladde oss väldigt mycket att få några nya därifrån.

Cheers
Josefine

Agneta och Hans försöker nå runt ett kariträd

 

Vi tre inuti Cathedral Cove

Ett naturligt dusch mitt på stranden

Siamesiskt kauriträd

Hittar fler kauriträd längs vägen

Framför en hel skog av kauriträd

En kom-ihåg-lapp för att inte glömma lyset på. Vår bil har ju en tendens att dö, så vi är numera experter på att starta bilen med startkablar

Klappar grisar som sprang lösa på gatan. Enligt ägaren var de 2 veckor gamla

Agneta och Hans är trogna och kör efter oss som vanligt

Lämna en kommentar